ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Поводом Међународног дана породице, у организацији  Удружење за помоћ дјеци са посебним потребама Добој, а под покровитељством Министарства за управу и локлану самоуправу, Министарства образовања, науке и културе Републике Српске и града, у Добоју је одржана манифестација у оквиру које је представљен посебан извјештај Омбудсмана за дјецу РС „Право на образовање дјеце са сметњама у развоју".

Окупљеним представницима институција и заинтересованим родитељима поред Посебног извјештаја Омбудсмана за дејцу РС презентован је и рад и активности Фондације „Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју", Педијатријске службе Дома здравља у Добоју уз посебан осврт на календар вакцинације, те активности психолошко-педагошких служби у школама везаним за припреме дјеце за полазак у школу.

Овогодишњом манифестацијом је организатор, Удружење уа помоћ дјеци са посебним потребама, изашао у сусрет захтјевимa и жељама својих корисника-родитеља који су предложили теме за предавања из области које су за њих интересантне.

По завршетку манифестације, договорени су даље активности и сарадња актера чији се рад фокусира на промовисање и заштиту права дјеце и породице.