ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Данас је канцеларију Омбудсмана за дјецу РС у Добоју посјетила група ученика Основне школе „Свети Сава" из Добоја заједно са наставницом Оливером Ђеордић Недић. Ови ученици су чланови тима који је у оквиру изучавања предмета Основи демократије уочио проблем вршњачког насиља као актуелан у овој школи. У циљу проналажење рјешења и мјера за превенцију и спречавање вршњачког насиља, тим ученика организује интервјуе са актерима у заједници који су препознати као релевантни у овм пољу.
 
Представници канцеларије Омбудсмана за дјецу у Добоју, упознали су ученике са институцијом Омбудсмана за дјецу и њеним надлежностима. Поред тога, ученици су добили детаљније информације о активностима Институције које се тичу вршњачког насиља те о одредбама Протокола о поступању у случајевима вршњачког насиља међу дјецом и младима у образовном систему и конкретним мјерама које се предузимају у случају појаве вршњачког насиља.

Представници Омбудсмана за дјецу поздравили су ангажман ученика на рјешавању овог проблема у њиховој школи и позвали их да наставе започету сарадњу.