Radionica u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” Priječani

Po pozivu Osnovne škole “Jovan Dučić”, Priječani dana 17.05.2024. godine održana je radionica Ombudsmana za djecu u saradnji sa Srednjom školom unutrašnjih poslova, sekcije “Maloljetnici i policija” i “Kreativni kutak”, učenicima četvrtog i petog razreda ove škole.

Tema radionice odnosila se na vršnjačko nasilje, te je prepoznata od predstavnika psihološko – pedagoške službe škole kao jedna od mjera prevencije vršnjačkog nasilja.

Radionica ima za cilj da uči djecu kako prepoznati i reagovati na nasilje, a putem kreativnih zadataka i diskusije između učenika jača se svijest nulte tolerancije na nasilje i podstiče na potrebu da se o nasilju kada se desi priča i prijavljuje, ali i podstiču pozitivne vrijednosti i stavovi kod djece i mladih.

Dio radionice koju realizuju budući policijski službenici pod nazivom “Budi kul policajac i prijatelj” pokazuje kako djeci i mladima vršnjačka edukacija može puno da pomogne u stvaranju pozitivnih društvenih vrijednosti i senzibilizaciji ka nultoj toleranciji na nasilje.