“Važnost porodičnih vrijednosti i stanje demografskih pokazatelja u Republici Srpskoj”

Predstavnik kancelarije Ombudsmana za djecu RS u Doboju prisustvovao je tribini “Važnost porodičnih vrijednosti i stanje demografskih pokazatelja u Republici Srpskoj” koja je održana 15. maja 2024. godine u okviru obilježavanja Međunarodnog dana porodice.

Tribina je imala za cilj podizanje svijesti o važnosti očuvanja i jačanja porodičnih vrijednosti, kao i raspravu o trenutnoj demografskoj situaciji u regionu. Na tribini su govorili istaknuti stručnjaci iz oblasti demografije, socijalne politike i psihologije koji su sa prisutnim akterima iz lokalne zajednice podijelili svoje uvide i iskustva.

Nakon uvodnih izlaganja, učesnici su imali priliku da diskutuju o izazovima vezanim za migracije stanovništva koji su aktuelni i u Doboju ali i svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj kao i o pronatalitetnim politikama i rezultatima koje daju. Tribinu su organizovali Republičko udruženje porodica sa četvoro i više djece uz podršku Udruženja “4 plus” i “Ponos” iz Doboja koja okupljaju višečlane porodice te Gradske uprave Doboj.