Zahvalnica za doprinos u obilježavanju Dječije nedjelje od predsjednika Savjeta učenika Osnovne škole “Aleksa Šantić” Banja Luka.

Ovo je izuzetna nagrada jer dolazi od djece i Savjeta učenika.

Instituciji Ombudsmana za djecu dodijeljena je Zahvalnica za doprinos u obilježavanju Dječije nedjelje od predsjednika Savjeta učenika Osnovne škole “Aleksa Šantić” Banja Luka.

Ovo je izuzetna nagrada jer dolazi od djece i Savjeta učenika.

Ova nagrada nam govori da djeca žele da participiraju, učestvuju u donošenju odluka, traže informacije od odraslih o stvarima koje su im bitne i svakako usmjereni su ka jačanju mehanizama demokratskih praksi u školama.

Za participaciju djece, i kao pravo i kao načelo Konvencije o pravima djeteta, potrebna je promjena društvenih stavova o djeci kao pasivnim objektima odlučivanja odraslih, te kreiranje prostora i klime za učestovanje djeteta u svim pitanjima koja ga se tiču.

Međutim, to znači i njihovu ocjenu i analizu rada svih nas odraslih koji brinemo o djeci. Da li ćemo odgovoriti na njihove potrebe i dobiti pozitivnu ocjenu, svakako trebamo da i sami sebi postavimo kao pitanje.

Djeca su naša budućnost, ali ne samo to, oni su ne zaboravimo i naša sadašnjost. Zato pružimo im dobar primjer.

Jos jednom, hvala Savjetu učenika OŠ “Aleksa Šantić” Banja Luka na dodjeljenoj Zahvalnici. Želimo vam puno dobrih aktivnosti i uspjeha u radu, drugarstvo njegujte, ljubav čuvajte!