DJECA SU REKLA

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Predstavnici Ombudsmana za djecu iz kancelarije u Doboju, prisustvovali su svečanosti potpisivanja Memoranduma o razumijevanju i saradnji na sprečavanju rodno zasnovanog nasilja i Protokola o postupanju Mobilnog tima za pomoć i podršku žrtvama porodičnog nasilja.

Svečano potpisivanje i promocija navedenih dokumenata održana je 10.12.2010. godine u Doboju u organizaciji UG "Primanatura-Centar za zaštitu prava i interesa žena" u saradnji sa Centrom za socijalni rad Doboj, a kao partneri u ovim aktivnostima pojavljuju se Centar javne bezbjednosti Doboj, Javna zdravstvena ustanova "Dom zdravlja" Doboj i Opština Doboj. U svečanoj atmosferi potpisivanja i promocije navedenih dokumenata, koja je posebno uljepšana prigodnim programom u kojem su nastupala djeca, učenici osnovnih škola iz Doboja, ponovo je upzoreno na ozbiljnost problema nasilja u porodici i na potrebu da žrtve tog nasilja, koje su najčešće žene i djeca, dobiju blagovremenu pomoć i zaštitu.

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na sprečavanju rodno zasnovanog nasilja i Protokola o postupanju Mobilnog tima za pomoć i podršku žrtvama porodičnog nasilja, predstavlja još jedan konkretan korak u borbi protiv nasilja u porodici na području opštine Doboj, što Ombudsman za djecu Republike Srpske u potpunosti pozdravlja i podržava.