DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

U Doboju je u nedjelju 05.12.2010. godine u organizaciji Centra za promociju evropskih vrijednosti "Europlus" Doboj, održan turnir u mini rukometu na kojem je učestvovalo pedesetoro djece starosti do deset godina. Predstavnici Ombudsmana za djecu su prisustvovali ovom turniru prijateljstva, koji je za cilj imao druženje i razvijanje osjećaja solidarnosti kod djece, kao i naglašavanje potrebe stalne borbe protiv siromaštva.

Djeca, učesnici turnira su bili podijeljeni u četiri ekipe pod nazivima: "Djeca djeci", "Ujedinjeni u različitosti", "Zajedno smo jači" i "Prijatelj prijatelju". U publici su pored ostalih bila i djeca bez roditeljskog staranja koja su smještana u Prijateljskoj kući i kući Centra za socijalni rad Doboj, kao i djeca iz udruženja Roma Zlatni točak. U prelijepoj sportsko-prijateljskoj atmosferi mali sportisti su se takmičili za tri nagrade koje su činili paketi slatkiša, a osvojene nagrade su poslije takmičenja poklonili svojim vršnjacima-navijačima.

Družeći se i dijeleći nagrade, djeca su na najljepši način pokazali svoju iskrenost i želju da pomognu svojim vršnjacima.