DJECA SU REKLA

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Danas je za učenike osnovnih i srednjih škola - pobjednike u republičkim takmičenjima Ministarstvo prosvjete i kulture RS organizovalo prijem na Trgu Republike Srpske u Banjoj Luci.

Ministarstvo prosvjete i kulture već treću godinu organizuje  prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate u republičkim takmičenjima.

Prva mjesta u brojenim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod u osnovnim i srednjim školama osvojilo je 400 učenika. Svi pobjednici su primili priznanja a za pobjednike u pojedinačnim takmičenjima te predstavnike školskih ekipa, njih oko 250 u pratnji nastavnika zaslužnih za njihov uspjeh, priređen je i koncert na Trgu Republike Srpske.

Pored ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića, pobjednicima se obratio predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović.

Prijem koji je organizovan za njih i njihove nastavnike pokazuje da su prepoznati najbolji što je jako važno i na čemu se mora više raditi. Najbolji učenici, kvalitetni nastavnici, odgovorni roditelji moraju biti prepoznati kao dobar primjer onima koji to nisu, a kojih nažalost ima.

Ova djeca imaju pravo, društvo ima obavezu pomagati ih, promovisati, podržavati kako bi njihovo znanje i talenti bili iskorišteni na najbolji način prvo u njihovom interesu, a onda i u interesu društva u cjelini.