DJECA SU REKLA

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Ombudsman za djecu RS posjetila je učenica banjalučke Elektro škole, Jelena Kalaba, koja će se iz banjalučke regije priključiti Savjetodavnom panelu mladih. Zlata Hadžić-Bajrić objasnila joj je kako je organizovan Savjetodavni panel mladih, koji je dio Evropske mreže mladih savjetnika. Jelena je već aktivna u radu MRESURS-a i zadovoljna je što će o pitanjima iz oblasti obrazovanja, zdravlja, nasilja i internet moći diskutovati s mladima iz cijele Evrope.

Dejan Tatić, iz dobojske Gimnazije, posjetio je Kancelariju Ombudsmana za djecu u Doboju, gdje je uz pomoć Zlatoljuba Mišića, zamjenika ombudsmana, takođe dobio uputstva kako da se priključi mladim savjetnicima iz Republike Srpske, al i iz Evrope. Dejan je odmah sam predložio kako će organizovati djecu iz svoje regije i tako doći do komentara, prijedloga i pitanja vezanih za teme koje su predložene na internet forumu Evropske mreže mladih savjetnika.

Za sada, Panel mladih savjetnika iz Republike Srpske ima 4 člana, kojima će se već danas omogućiti pristup internet forumu koji je za njihove potrebe otvorio Ombudsman za djecu RS.