DJECA SU REKLA

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Moto ovogodišnje manifestacije „Dječija nedjelja" je „Moja sedmica - moja godina". Kao plod saradnje Ombudsmana za djecu i Muzeja Republike Srpske, u prostoru Muzeja, upriličen je program kulturno-zabavnog karaktera kojim se skreće pažnja javnosti na prava djece i na njihove potrebe.

Manifestaciju je otvorio direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić, a prisutnima su se obratile zamjenica ombudsmana za djecu dr Nada Grahovac i organizator manifestacije Nataša Nogo, viši muzejski pedagog.

Učesnici programa bila su djeca iz Centra za edukaciju „Tvoja Riječ", USZ Centra za specijalističke usluge „Za majku i dijete", Centra „Zaštiti me", Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović", Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Iskra",Servis centra „Dajte nam šansu -Zvjezdice" te učenici iz JU OŠ „Zmaj Jova Jovanović" i JU Srednja mеdicinska škola. Svečano otvaranja manifestacije „Dječija nedjelja", uveličali su nastupi učenika Muzičke škole „Opus conmusica - Institut za moderno muzičko obrazovanje". Učenici su izveli kompozicije na harmonici, klaviru i gitari.