DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

U Banjaluci je ovoga vikenda, u sportskoj dvorani Borik, po treći put održan Dječiji sajam. Posjetioci su mogli da uživaju u mnogobrojnim i raznovrsnim sadržajima za djecu i cijelu porodicu.

Ombudsman za djecu je, kao i prethodnih godina, učestvovao na Sajmu, gdje je na štandu realizovao niz promotivnih i edukativnih aktivnosti kojima je prava djeteta približio i djeci i odraslima. Posjetiocima su pružene informacije o pravima djeteta, o nadležnostima i načinu rada Institucije, u cilju promocije prava i interesa djeteta i adekvatne brige odraslih o djeci.

Zajedno sa Ombudsmanom za djecu, na štandu Sajma su se predstavili  i članovi World Vision BiH koji su promovisali kampanju „Vrijedni pažnje" u cilju skretanja pažnje na pravo djeteta na život bez nasilja.

Još jednom je Sajam za djecu i porodicu bio mjesto na kojem su se okupila prije svega djeca iz cijele Republike kako bi, kroz mnoge aktivnosti, pokazali svoje vještine i znanja, ali i  brojni izlagači koji su dali svoj doprinos u prepoznavanju prava i interesa djeteta.