DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

U organizaciji Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama „Dajte nam šansu-Zvjezdice" uz podršku USAID-ovog Programa podrške marginalzovanim grupama, u Banjaluci je danas održana regionalna konferencija „Jednakost znači kvalitet".

Konferenciju su otvorili gradonačelnik Grada Banja Luka i šef USAID-ove misije u BIH. Pored predstavnika institucija republičkog i loklanog nivoa, civilnog sektora koji djeluju na području Banjaluke ali i drugih gradova i opština Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, konferenciji su prisustvovali predstavnici vodećih institucija u oblasti socijalne zaštite u regionu: Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović" i Gradske uprave za dječiju i socijalnu zaštitu Novi Sad, Evropskog udruženja pružalaca socijalnih usluga, Centra za obuku, rad i zaštitu Dolfka Boštjančić iz Ljubljane, Slovenskog društva za terapiju životinjama - Ambasadori osmeha, koji su kroz svoje prezentacije i izlaganja predstavili svoje modele rada.

Cilj konferencije bio je promocija dobri praksi u oblastima učenja, rada i života osoba sa poteškoćama u razvoju kao i poboljšanja kvaliteta života njihovih porodica.

Konferenciji su na poziv organizatora prisustvovali i predstavnici Ombudsmana za djecu.