DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Povodom 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za članove organizacija i udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom i predstavnike relevantnih institucija i ustanova. Svečanosti je prisustvovala i mr Jovanka Vuković, zamjenica ombudsmana za djecu Republike Srpske.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja 3. decembra bila je „Osnaživanje osoba sa invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i ravnopravnosti". Predstavnik koalicija osoba sa invaliditetom „Kolosi" Bijeljina, koju je Skupština Grada proglasila za organizaciju od opšteg interesa,  ovom prilikom je podsjetio da se Koalicija zalaže za poštovanje prava osoba sa invaliditetom i za odnos prema njima kao ravnopravnim članovima društva. Istakao je da je Skupština Koalicije  usvojila Akcioni plan iz oblasti invalidnosti i naveo pravce  djelovanja i to: podizanje svijesti građana, pristupačnost, rad sa mladima i djecom, odnosno, ženama sa invaliditetom.

Na prijemu je organizovana i izložba ručnih radova osoba sa invaliditetom iz Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls", umjetničkih slika, kao i sportskih trofeja koje su osvajali sportisti sa invaliditetom.