DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske 25. i 26. oktobra 2018. godine uspješno su organizovali VII Međunarodnu konferenciju „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici". Konferencija je održana u Banjoj Luci pod pokroviteljstvom Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Na konferenciji je učestvovalo preko 250 stručnjaka iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, predstavnika jedinica lokalne samouprave Republike Srbije, Republike Slovenije i Republike Srpske, predstavnika ministarstava Vlade Republike Srpske, Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Slovenije, Auto-moto saveza Republike Srbije i Republike Srpske, predstavnika fakulteta i udruženja građana Republike Srpske kao i regiona. Ovogodišnjoj konferenciji prisustvovao i direktor Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja Antonio Avenoso kao i predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije.

Konferenciju je otvorio ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, a prisutnima su se obratili i predsjednik organizacionog odbora konferencije, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja te predsjednik programskog odbora.

Rječima podrške svim prisutnima obratio se i direktor Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja Antonio Avenoso.

Tokom dvodnevnog rada, prezentovani su brojni naučni radovi te prikazani primjeri dobre prakse u jedinicama lokalne samouprave Republike Srbije, Republike Slovenije i Republike Srpske. Posebna pažnja posvećena je bezbjednosti djece u saobraćaju.

Konferenciji je prisustvovao i predstavnik Ombudsmana za djecu Republike Srpske.