DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

U Bijeljini je danas svečano otvorena Kancelarija Ombudsmana za djecu Republike Srpske.  Svečanom otvaranju, pored ombudsmana za djecu Dragice Radović i zamjenika ombudsmana Jovanke Vuković, prisustvovali  su i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković, narodni poslanik  Milica Lovrić  i drugi gosti.

Na konferenciji za novinare ombudsman za djecu Dragica Radović ukazala je na važnost otvaranja terenske kancelarije za područje Semberije i zahvalila lokalnim vlastima što su uvažili inicijativu narodnog poslanika Milice Lovrić, te podržali i pomogli otvaranje kancelarije u Bijeljini.

Ombudsman za djecu Republike Srpske već ima terenske kancelarije u Doboju i Foči, a potreba otvaranja kancelarije za ovu regiju proistekla je iz činjenice da je Bijeljina drugi grad po veličini u Republici Srpskoj u kojem postoji veliki broj porodica i djece koji imaju potrebu da se obrate instituciji Ombudsmana za djecu.

Sredstva za rad Kancelarije obezbijeđena su iz budžeta Vlade Republike Srpske, dok je prostorije i potrebnu infrastrukturu obezbijedila Gradska uprava Bijeljine.

Kancelarija Ombudsmana za djecu nalazi se u zgradi Centra za kulturu, u Ulici Patrijarha Pavla broj 1 u Bijeljini, telefon: 055/420-901.