DJECA SU REKLA

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Povodom Međunarodnog dana porodice sa osnovnim ciljem ukazivanja na značaj osnaživanja porodice kao institucije i podržavanje djece i mladih u njihovom odrastanju, u Bijeljini je ove godine po prvi put organizovan dječiji festival „Radost Bijeljine”.

Festival je trajao dva dana (14.05. i 15.05.2018.). Pored djece iz osnovnih škola i vrtića sa područja Grada Bijeljina, koji su učestvovali u kulturno zabavnom dijelu, na festivalu je u edukativnom dijelu učestvovao i Dom zdravlja Bijeljina kroz predavanja za roditelje i djecu iz različitih oblasti: pedijatrije, ginekologije, stomatologije, fizijatrije… Festival je bila prilika i za prezentaciju udruženja koja se bave podsticanjem razvoja djece, kao i izlagača dječije opreme.

Generalni pokrovitelj festivala je Gradska uprava Grada Bijeljina, a organizator je udruženje građana „Mama M”. Festival je svečano otvorio gradonačelnik Bijeljine gospodin Mićo Mićić.

Djeci i prisutnim gostima festivala se obratila zamjenik оmbudsmana za djecu Republike Srpske mr Jovanka Vuković. Tom prilikom je istakla značaj porodice, kao najoptimalnijeg ambijenta za pravilno odrastanje djece, i shodno tome podsjetila  na neophodnost jačanja porodičnih kapaciteta i potencijala, kako bi se u porodici svi njeni članovi osjećali dobro, a prije svega djeca.