DJECA SU REKLA

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske danas je u Foči, u saradnji sa JU Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Foče organizovalo centralnu manifestaciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice. Manifestacija je održana u Gradskom pozorištu, gdje je postavljena i  izložba likovnih radova na temu „Moja porodica", čiji su autori djeca koja borave u predškolskim ustanovama.

Manifestaciju je otvorila ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović, koja je istakla da je porodica najvažniji dio društva, te da nadležne institucije trebaju preduzeti sve aktivnosti na očuvanju i jačanju porodice.   

Prisutnima se obratila i ombudsman za djecu Dragica Radović koja je podsjetila da je porodica najvažnija u formiranju ličnosti djeteta, da je za razvoj djeteta i njegove buduće lične odnose u zajednici važno da dijete uvijek zna da je voljeno i da osjeća sigurnost, te da se ekonomska situacija u kojoj se danas nalazi porodica odražava na kvalitet  ostvarivanja prava djece, ali da je važno da se u postojećim uslovima briga o porodici prepozna kao prioritet.  

Brojne goste su prigodnim programom, pjesmom i igrom zabavili mališani iz JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj", koji  su poručili da je porodica mjesto gdje počinje život, a ljubav nikada ne prestaje. Za najbolje likovne radove mališanima iz predškolskih ustanova Nevesinja, Pala i Teslića ministar porodice, omladine i sporta je uručila i novčane nagrade.