DJECA SU REKLA

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s autizmom, u Banja Luci je 30. marta u organizaciji Udruženja građana Centar za edukaciju „Tvoja riječ" održana tribina  Otvorena vrata, u Muzičkom paviljonu Staklenac.

Tema tribine, koja je organizovana u okviru manifestacije „Autizam govori srcem" bila je „I kao inkluzija, a IOP -kao instrumenat".  

Učesnici tribine - roditelji i predstavnici Ministarstva zdravlja, Republičkog pedagoškog zavoda, škola, institucija i udruženja iznijeli su i razmijenili svoja iskustva i zapažanja o položaju djece s poteškoćama u razvoju, njihovim potrebama i problemima s kojima se suočavaju, kao i o mogućim rješenjima za stvaranje uslova za što lakše i kvalitetnije uključivanja djece i osoba s razvojni teškoćama u tokove obrazovanja i društva, pri čemu je naglašena potreba multisektorskog pristupa u rješavanju ovog problema.

Pokrovitelj manifestacije „Autizam govori srcem" je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, a generalni medijski pokrovitelj i ove godine je Radio- televizija Republike Srpske.