DJECA SU REKLA

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Muzička škola „Vlado Milošević" je prva škola ove vrste koju su predstavnici Institucije posjetili u okviru ciklusa radionica „O tvojim pravima u tvojoj školi". Škola se može pohvaliti sa preko 700 učenika koji pohađaju nižu školu na različitim odsjecima i više od stotinu učenika srednje muzičke škole.

Predstavnici Ombudsmana za djecu danas su u Srednjoj muzičkoj školi „Vlado Milošević" iz Banja Luke i održali radionicu „Da li znamo šta je nasilje?" sa učenicima jednog odjeljenja drugog razreda. 

Radionica je protekla u odličnoj atmosferi u kojoj su učenici pokazali izuzetnu spremnost da razgovaraju o temi radionice te su pokazali kako odlično prepoznaju sve oblike nasilja. Posebno zanimanje su pokazali za psihičko nasilje kao i nasilje putem interneta, za koje smatraju da su češći od ostalih.

Nažalost, pokazalo se da je jedan školski čas prekratak da bi se sa tako spremnim sagovornicima razgovaralo o temi nasilja, te se nadamo da ćemo imati još prilike da se družimo sa predstavnicima ove škole