DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske" je najbolji projekat koji se realizuje u Republici prvenstveno zato što je odgovor na potrebe djece čiji je razvoj osujećen nepovoljnim socijalnim, ekonomskim, porodičnim ili zdravstvenim prilikama.

Projekat se realizuje od 2002. godine i u njemu je učestvovalo preko 22000 djece iz svih lokalnih zajednica; desetodnevni boravak na moru u cijelosti se finansira sredstvima iz budžeta, tako da za djecu i njihove porodice ne zahtijeva dodatna finansijska sredstva i, što je najvažnije, djeca se vraćaju u svoje porodice potpuno zadovoljna, puna utisaka, novih iskustava i prijateljstava.

Ombudsman za djecu Nada Grahovac i ove godine je posjetila djecu u Bečićima, u XI smjeni, u kojoj je boravilo 138 djece iz Prnjavora, Berkovića, Ugljevika, Osmaka, Pala, Modriče i Broda, s koordinatorom smjene Brankom Mišić iz Bijeljine, i ovaj put se uvjerila, prije svega u razgovoru sa djecom, da su prezadovoljni boravkom i posebno ukazuju na angažovanost osoblja - vaspitača, sportskih animatora, medicinskog osoblja i volontera.