DJECA SU REKLA

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj" iz Foče, organizovao je za svoje mališane dvodnevni boravak na farmi „Zlatni bor" u istoimenom selu na platou kanjona Tare.

Djeca i vaspitači uživali su dva dana u ljepotama sela, pomagali u radovima na farmi, obilazili kanjon rijeke i seoska domaćinstva, učili kako se pravi sklonište od granja, podiže šator, sprema hrana u kotliću. U izviđačkim majicama i sa maramama oko vrata učili su kako da se orjentišu u prirodi, zapale vatru i kako se postavlja izviđački kamp i koje je najbolje mjesto za to, kako da skuvaju čaj od borovih iglica i šta je sve potrebno za boravak u prirodi. Spavali su u drvenim kolibama kod svog domaćina, jednog od vlasnika farme  koja se bavi proizvodnjom sireva, pa su mališani imali priliku na licu mjesta da upoznaju savremenu tehnologiju proizvodnje sira.

U ovoj predškolskoj ustanovi ističu da su i djeca i roditelji veoma zadovoljni boravkom djece na selu i u prirodi, te da će ovakvi izleti postati redovna ljetna aktivnost ove ustanove.