DJECA SU REKLA

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Sedmica inkluzije obilježena je u Doboju 8.decembra velikom priredbom „Djeca su ukras svijeta". Organizator i domaćin priredbe bila je OŠ „Vuk Stefanović Karadžić", a pored domaćina, učestvovali su i učenici osnovnih škola „Sveti Sava", „Dositej Obradović",  te korisnici Fondacije „Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju" i Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama.

Uz pjesmu, ples, igru i recitacije učesnici su pokazali da je inkluzija mnogo više od školskog programa, to je način življenja i razmišljana. Priredbi su prisustvovali predstavnici Centra za mentalno zdravlje, Centra za socijalni rad, kancelarije Ombudsmana za djecu RS u Doboju i prosvjetni savjetnik za specijalnu nastavu i inkluziju u Republičkom pedagoškom zavodu Dijana Pešić.

U okviru obilježavanja sedmice inkluzije, Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama uručilo je zahvalnice ustanovama i zaslužnim pojedincima među kojima su i kancelarija Ombudsmana za djecu u Doboju i zamjenik ombudsmana Zlatoljub Mišić.