DJECA SU REKLA

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

U Doboju su danas djeci iz višečlanih porodica iz Udruženja „Budućnost četiri plus" uručene igračke koje su prikupili vršnjaci iz Kutka za djecu i članovi Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama.

Igračke su uručene povodom Dječije nedelje, a pod motom  „Moje pravo na igru i odmor".

Predsjednik Udruženja „Budućnost četiri plus" Doboj Olivera Nedić rekla je da im je neophodna konstantna podrška lokalnih društveno odgovornih organizacija, institucija i pojedinaca.

Ona je kao prioritete navela logopedske časove za djecu, časove jezika, te druge aktivnosti za koje roditelji iz višečlanih porodica nemaju sredstava da ih obezbjede. Nedićeva očekuje i stalnu podršku Gradske uprave u rješavanju egzistencijalnih potreba višečlanih porodica, između ostalog subvencionisanje karte za prevoz djece, stipendiranje, te eliminaciju određenih cenzusa za besplatan boravak u predškolskim ustanovama.

Ona navodi da je na području Doboja evidentirano oko 140 višečlanih porodica sa oko 500 djece uključujući Petrovo i Stanare, od kojih je oko stotinu korisnika usluga Centra za socijalni rad.

Predsjednik „Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama" Sanja Živković kaže da je cilj aktivnosti razvoj saradnje između organizacija, razvoj empatije i podrške među najmlađom populacijom, kao i ukazivanje na potrebe Udruženja „Budućnost četiri plus".

Današnjoj aktivnosti prisustvovali su i predstavnici Centra za socijalni rad, kancelarije Ombudsmana za djecu RS u Doboju, te Male kuće.