DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Povodom Međunarodnog dana porodice, u organizaciji  Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama Doboj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za upravu i loklanu samoupravu, Ministarstva obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske i grada, u Doboju je održana manifestacija u okviru koje je predstavljen poseban izvještaj Ombudsmana za djecu RS „Pravo na obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju".

Okupljenim predstavnicima institucija i zainteresovanim roditeljima pored Posebnog izvještaja Ombudsmana za dejcu RS prezentovan je i rad i aktivnosti Fondacije „Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju", Pedijatrijske službe Doma zdravlja u Doboju uz poseban osvrt na kalendar vakcinacije, te aktivnosti psihološko-pedagoških službi u školama vezanim za pripreme djece za polazak u školu.

Ovogodišnjom manifestacijom je organizator, Udruženje ua pomoć djeci sa posebnim potrebama, izašao u susret zahtjevima i željama svojih korisnika-roditelja koji su predložili teme za predavanja iz oblasti koje su za njih interesantne.

Po završetku manifestacije, dogovoreni su dalje aktivnosti i saradnja aktera čiji se rad fokusira na promovisanje i zaštitu prava djece i porodice.