DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u organizaciji Udruženja građana Centar za edukaciju „Tvoja riječ" u Banjaluci je danas u Narodnom pozorištu održana javna tribina „Autizam govori srcem" kako bi se javnost senzibilisala o položaju djece s razvojnim poremećajima i njihovih porodica.

Svoj doprinos diskusiji dali su predstavnici resornih ministarstava, Republičkog pedagoškog zavoda, Ombudsmana za djecu, OŠ „Ivo Andrić", JU Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, SC „Gaudeamus", roditelji, vaspitači, terapeuti, volonteri i brojni gosti i predstavnici medija.

Zaključci koji su proistekli iz diskusije odnose se na potrebu uvažavanja razlika, regulisanje zakonskih okvira za obrazovanje asistenata, te definisanje položaja i prava ove ciljne grupe.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 3.04.2016.godine u Narodnom pozorištu će se održati humanitarni koncert „Autizam govori srcem" u kojem će učestvovati mališani iz banjalučkih horova, kulturno-umjetničkih društava, plesnih i ritmičkih studija te mališani iz Centra za edukaciju „Tvoja riječ" i OŠ „Ivo Andrić".