DJECA SU REKLA

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Savjeta za bezbjednost saobraća Republike Srpske, u Banjaluci je od 29.-30. oktobra održana IV Međunarodna konferencija pod nazivom „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici".

Konferenciju je otvorio predsjednik Narodne skupštine gdin Nedeljko Čubrilović naglasivši kako je cilj Konferencije kontinuirano stručno usavršavanje zaposlenih u oblasti bezbjednosti saobraćaja, sagledevanje najnovijih naučnih i stručnih dostignuća u ovoj oblasti, kao i razmjena iskustava u radu na unapređenju bezbjednosti saobraćaja u zemljama regiona.

U radu Konferencije učestvovalo je preko 230 stručnjaka iz oblasti bezbjednosti saobraćaja iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, između ostalih predstavnici ministarstava Vlade Republike Srpske, jedinica lokalne samouprave, Agencije za bezbednosti saobraćaja Republike Srbije, Agencije za bezbjednost saobraća Republike Srpske, AMS Republike Srpske, predstavnika fakulteta i udruženja građana Republike Srpske kao i regiona.

Posebno je razmatrana bezbjednost djece - učesnika u saobraćaju i naglašena potreba edukacije djece u ovoj oblasti, kao i unapređenja saobraćajne infrastrukture u zonama škola i drugih objekata u kojima borave djeca.

Na Konferenciji su prezentovana 53 stručna rada, te je dodjeljeno nekoliko priznanja.