ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Радионицу на тему „Конвенција о правима дјетета и законски акти везани за права дјетета''  у Добоју је организовало Удружење за помоћ дјеци са посебним потребама у оквиру пројекта „Јачање капацитета и јавних услуга у локалним заједницама како би се повећао број дјеце уписане у предшколско образовање'' а који је пдржала организација World Vision.

Радионици су присуствовали родитељи дјеце са посебеним потребама те представнци основних школа, Центра за ментално здравље, представници Фондације „Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју", УГ „Будућност 4+" и заинтересовани грађани.

Замјеник Омбудсмана за дјецу, Златољуб Мишић, одржао је током радионице презентацију којом је присутне упознао са институцијом Омбудсмана за дјецу, њеном организацијом и надлежностима. Он је презентовао и одредбе Конвенције о правима дјетета као и домаће и међународне прописе којима су регулисана права дјетета са посебним нагласком на права дјеце са сметњама у развоју. Присутни су такође упознати са институцијама којима се могу обратити ради заштите права и интереса дјетета.