ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

У Америчком кутку у Добоју одржан је стручни семинар на тему "Сарадња стручног тима с родитељима дјеце са посебним потребама и потешкоћама у развоју у циљу оптималног развоја дјетета".

Семинар је водила еминентни стручњак из ове области, проф. др Невзета Салиховић из Тузле. Учесници семинара, стручни радници из ове области,  представници добојских основних школа, представници удружења која се баве овом проблематиком из Маглаја, Лукавца и Добоја, представник из канцеларије Омбудсмана за дјецу, стекли су нова знања и добили одговоре на нека питања с којима се сусрећу у обављању својих професионалних активности. На семинару је посебно наглашена потреба благовременог уочавања и регистровања потешкоћа код дјетета и потреба квалитетне сарадње између родитеља и стручног тима. Благовремено уочавање проблема и добра сарадња између родитеља дјетета и стручног тима у социјално-здравственој установи и у школи у великој мјери омогућавају квалитетнији третман и оптималан развој дјетета.

Одржавање семинара организационо су помогли: "Фондација за дјецу и младе са посебним потребама Добој", "Удружење за помоћ дјеци са посебним потребама Добој" и "Мала кућа Добој".