DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Sajam za djecu i porodicu održava se po drugi put  16. i 17. maja u Dvorani „Borik" u Banjaluci. Ombudsman za djecu je i prošle godine učestvovao na Sajmu za djecu i porodicu, gdje je na štandu realizovao niz promotivnih i edukativnih aktivnosti kojima je prava djeteta približio i djeci i odraslima.

Ove godine Institucija će na Sajmu za djecu i porodicu, u Kreativnom kutku, realizovati radionicu „Da li znamo šta je nasilje?" za učenike OŠ „Georgi Stojkov Rakovski" iz Banjaluke i OŠ „Miloš Dujić" iz Čelinca u saradnji sa World Vision. Na štandu će se s posjetiocima družiti zaposleni iz Institucije i mladi savjetnici ombudsmana za djecu. Pored pružanja informacija o pravima djeteta, o nadležnostima i načinu rada Institucije, za najmlađe je planiran i mini kviz o pravima djeteta, te za stariji školski uzrast prikazivanje kratkih video klipova o prednostima i opasnostima korišćenja interneta, koje su snimili mladi savjetnici.

Očekujemo da će i ove godine Sajam za djecu i porodicu biti mjesto na kojem će se okupiti prije svega djeca iz cijele Republike kako bi kroz mnoge aktivnosti pokazala svoje vještine i znanja, a izlagači dati svoj doprinos u prepoznavanju prava i  interesa djeteta.