DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Predstavnici Ombudsmana za djecu su i ove godine povodom obilježavanja „Dječije nedjelje" posjetili Dječiji dom „Rada Vranješević", u kojem su nam djeca odmah saopštila da znaju da je ova nedjelja, Dječija nedjelja i da im ona puno znači.

Mladi savjetnici ombudsmana za djecu i predstavnica Institucije su posjetu započeli neobaveznim razgovorom i predstavljanjem i zaključili da se već gotovo svi poznaju, jer je ova posjeta samo nastavak dosadašnje saradnje. Potom je održana radionica o prednostima i rizicima korištenja interneta. Dvadesetak učenika osnovnih i srednjih škola, koji su smješteni u Domu, sa zanimanjem su pogledali kratke video klipove koje su o ovoj temi napravili mladi savjetnici ombudsmana za djecu.

Djeca su pokazala da znaju koje su prednosti i opasnosti interneta, a najviše im se dopao video klip „Istinita priča". Mladi savjetnici Nataša, Milica i Marko ispričali su im svoje utiske o saradnji sa Institucijom, trening seminarima i posebno radu na stvaranju ovih filmova te su neki od učesnika radionice izrazili želju da postanu mladi savjetnici.