DJECA SU REKLA

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Festival za djecu pod nazivom „Kids fest Banja Luka 2014″ održan je danas na Trgu Krajine na platou ispred Robne kuće "Boska", a odvija se pod sloganom "Djeca za djecu" i ima humanitarni karakter.

Manifestaciju je otvorila zamjenik gradonačelnika Banja Luke, Jasna Brkić.

Prvi „Kids fest Banja Luka 2014″ organizuju Grad Banja Luka i Udruženje „Via Kult" iz Sarajeva, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i medijsko pokroviteljstvo Radio-televizije Republike Srpske.

Zabavni program, radionice, prezentacija sportskih disciplina - samo su neki od sadržaja koji je obilježio ovu manifestaciju, koja se prvi put održava u Banja Luci.

Pod sloganom „Djeca za djecu", Festival je započeo u 12 časova šetnjom svih učesnika od Trga Krajine, do Narodnog pozorišta RS, a učenicima su se pridružili i predstavnici Ombudsmana za djecu.

Na Trgu Krajine učenici iz banjolučkih škola izveli su bogat kulturno-umjetnički program, a u parku „Petar Kočić" su prezentovane sportske discipline (karate, odbojka, gimnastika, badminton, i dr.), a za djecu je organizovana i kino predstava u Multipeksu „Palas".

Osim učenika osnovnih škola, u programu „Kids festa" učestvovali su i pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, banjolučke mažoretkinje, Krajiški trubači, dječiji animatori (Nidžo Radoznalac, Klovn i mađioničar), sportski klubovi (Karate klub „Šotokan", Odbojkaški klub Laktaši, Badminton klub „Banja Luka" i Gimnastički klub „Spartak"), te volonteri-učenici Medicinske škole iz Banje Luke.