DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

OŠ „Sveti Sava" iz Foče organizovala je priredbu "Dan učeničkih postignuća" kojom se tradicionalno obilježava kraj školske godine.

Manifestacija je održana u kino-sali Centra za kulturu i informisanje, a prisustvovali su brojni gosti iz opštine Foča, učenici, roditelji, kao i predstavnica Ombudsmana za djecu RS.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu, učenici ove škole pokazali su svoje vještine i talenat za pjevanje, glumu, recitaciju, pa su se na pozornici smjenjivale recitacije, pjesma, glumačke predstave, ritmički plesovi, koje su izvodili učenici od najnižih do završnih razreda. Naravno, najmlađi su dobili najviše aplauza.
 
Na priredbi je proglašen i đak generacije. Ove godine to je Jelena Elez, dobitnica Vukove diplome, koja je postigla i zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima u karateu. Nagrađeni su i drugi učenici koji su ostvarili  značajne rezultate na takmičenjima, od opštinskog do republičkog nivoa. Zahvalnice su uručene i njihovim nastavnicima.
 
Na inicijativu Savjeta učenika škole, priredba je imala i humanitarni karakter, jer su se po prvi put naplaćivale ulaznice, a sredstva prikupljena od prodatih ulaznica uputiće se nastradalim u poplavama, a namjera im je da to bude OŠ „Sveti Sava" iz Doboja. Učenici su organizovali i prikupljanje sredstava za kupovinu udžbenika za svoje drugare.

Institucija Ombudsmana za djecu RS podržava učeničko stvaralaštvo i kreativnost, a posebno pozdravlja solidarisanje učenika sa drugarima iz poplavljenih  područja.