DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Ombudsman za djecu danas je u Banjaluci razgovarala sa direktorom Javnog fonda dječije zaštite g. Momirom Popićem i gđom Jovankom Vuković, pomoćnikom direktora, o ostvarivanju prava djece iz nadležnosti Fonda, posebno o aktivnostima za realizaciju projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske˝.
 
Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske˝ koji se uspješno realizuje od 2002. godine, odgovor je prije svega na zadovoljavanje potreba djece čiji je razvoj osujećen nepovoljnim socijalnim, ekonomskim, porodičnim ili zdravstvenim prilikama i pomoć porodici u ostvarivanju njene uloge u socijalizaciji i zaštiti djece.

U projekat su uključena i talentovana djeca, djeca pobjednici na manifestacijama dječijeg stvaralašva, djeca žrtve nasilja i zlostavljanja, djeca organizovana u različitim sportskim i kulturno umjetničkim udruženjima u svojim lokalnim zajednicama.
 
Projekat je odgovor na potrebe djece -  svojim dugogodišnjim radom, brojem djece koja su u njemu učestvovala, sadržajima koji se djeci nude, uz ogroman napor i Javnog fonda dječije zaštite i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, projekat je svakom godinom sadržajniji na zadovoljstvo velikog broja djece i njihovih roditelja.