DJECA SU REKLA

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Svetosavske svečanosti i ove godine pokazale su da žeđ za znanjem i obrazovanjem živi i danas kao i prije „toliko ljeta".

Povodom školske slave Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović uručio je  prigodne nagrade za 17 najboljih učenika srednjih škola, a istim povodom najboljim osnovcima su nagrade već uručene.

Grad na ovaj način svake godine promoviše rezultate mladih koji svoje znanje potvrđuju na takmičenjima u regionu, ali i Evropi. Svečanoj dodjeli nagrada, pored brojnih zvanica, predstavnika institucija, organizacija, roditelja i učenika, prisustvovala je i ombudsman za djecu Nada Grahovac.

Banjalučka Gimnazija ugostila je predstavnike ministarstava, institucija i organizacija, lokalne uprave, roditelje, profesore i pokazala da njeni učenici i danas u duhu svetosavlja vjeruju da je „napredak moguć, ako počnemo od popravljanja vlastitih ograničenja". U programu koji je oduševio sve prisutne, Gimnazijalci su pokazali kako „spajaju virtuelno i stvarno, otvaraju nove svjetove za hrabre, one koji smiju u njih da zakorače". Ovoj tradicionalnoj manifestaciji prisustvovala je zamjenica ombudsmana za djecu.