DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Povodom otvaranja Dnevnog boravka za djecu s posebnim potrebama, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, organizovalo je humanitarno veče. Cilj donatorske večeri, pored prikupljanja sredstava bio je predstavljanje dosadašnjeg rada i aktivnosti Udruženje i upoznavanje prisutnih sa stvarnim problemima i potrebama djece sa posebnim potrebama.

U prepunoj sali, predstavnici lokalne zajednice, zdravstvenih ustanova, policije, saradnici, prijatelji i gosti porodica djece sa poteškoćama u razvoju pokazali su veliku ljubav i humanost na djelu i donirali sredstva za pokrivanje troškova Dnevnog boravka i kupovinu neophodnih pomagala za djecu.

Predstavnici Udruženja su pripremili prigodan program, a štićenici Centra „Zaštiti me" izveli su predstavu koja je popraćena burnim aplauzom. Svima koji su dali svoj doprinos i podršku da se djeci sa poteškoćama u razvoju pomogne otvaranjem Dnevnog boravka, Udruženje za pomoć MNRL dodijelilo je zahvalnice, a među njima je bila i institucija Ombudsmana za djecu Republike Srpske.