DJECA SU REKLA

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

U Doboju je, pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Doboja, a u organizaciji Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama prigodnom manifestacijom obilježen Međunarodni dan porodice.

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici  osnovnih i srednjih škola iz Doboja, predstavnici Centra za socijani rad Doboj, Centra za mentalno zdravlje, predstavnici više udruženja građana iz Doboja, roditelji djece sa posebnim potrebama, kao i predstavnik Ombudsmana za djecu.  

Pored protokolarnog manifestacija je imala i radni karakter. Učesnici su u svojim izlaganjima iznijeli probleme sa kojima se susreće današnja porodica sa posebnim naglaskom na probleme porodica djece sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju. U radno-seminarskom dijelu učestvovali su stručnjaci-defektolozi koji rade sa djecom sa posebnim potrebama i održali predavanja na teme „ADHD-poremećaj hiperaktivnosti kod djece" i „Autizam-metode u rehabilitaciji".

U organizaciji Ministarstva porodice omladine i sporta RS u Banja Luci je obilježen 15.maj Međunarodni dan porodice prigodnom izložbom dječijih radova na temu "Moja porodica", čiji su autori djeca koja borave u predškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.