DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama iz Doboja organizovalo je u subotu, 20.10.2012. godine, sportsko-kulturnu mаnifestaciju pod nazivom „Hajde da igramo florbol", a prihod od ulaznica je namijenjen za kupovinu sportske opreme za klub „FlorDo" koji je osnovan u okviru Udruženja.

U tom klubu treniraju i djeca sa posebnim potrebama, a tri dječaka već igraju za prvi tim. Predstavnici Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama ističu da je to novi sport na ovim prostorima, da se igra u dvorani, a da je idealan za mješovite i uzrasno neujednačene grupe i u kojem djeca sa posebnim potrebama mogu aktivno da učestvuju. Florbol se igra palicama i loptom, zasniva se na brzini i tehnici, a ne na fizičkoj snazi, te da su povrede u igri veoma rijetke jer su loptica i palice koje su potrebne za ovaj sport izuzetno lagane.

Osnivanje florbol kluba u Doboju, kao i cijelu sportsko-kulturnu manifestaciju podržali su Ministarstvo za lokalnu upravu i samoupravu, Ministarstvo porodice, omladine i sporta kao i grad Doboj.

Lokalna zajednica je obezbijedila 47 stipendija za djecu sa posebnim potrebama koja pohađaju osnovnu i srednju školu, a u Doboju je započela i izgradnja dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama.