DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske organizovalo je prijem za 400 najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola na takmičenjima koje je organizovao Republički pedagoški zavod.

Prijemu za učenike prisustvovao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić, gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, ombudsman za djecu RS Nada Grahovac, ministri u Vladi Srpske,  roditelji učenika i njihovi nastavnici. 

Pobjedu na republičkim takmičenjima, prema kalendaru Republičkog pedagoškog zavoda, ostvarilo je više od četiri stotine učenika osnovnih i srednjih škola.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik ove godine nagradio je pet učenika trostrukih pobjednika na takmičenju iz oblasti matematike i fizike.

"Društvo znanja ne podrazumijeva male i velike, već uspješne i neuspješne, zato treba da nastavite sa rezultatima i što prije postanete uspješni ljudi, a naš zadatak je da vam stvorimo uslove za to", poručio je pobjednicima predsjednik Vlade gdin Džombić.