DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

U Srednjoškolskom centru 'Milorad Vlačić' Vlasenica, mlade savjetnice ombudsmana za djecu RS Tijana Radonja, Valentina Došić i Isidora Ristanović, učenice ovog Srednjoškolskog centra, održale su radionicu u odjeljenju prvog razreda, povodom obilježavanja uspješnog kraja školske godine.

Tema radionice bila je „Moja prava u obrazovnom sistemu", a u svom izlaganju mlade savjetnice su svoje  drugare posebno  upoznale sa pravom na igru i slobodno vrijeme, pravom na život i porodicu i pravom na obrazovanje. U nastavku radionice, u razgovoru, učenici su pokazali da dosta dobro poznaju svoja prava, da prepoznaju situacije u kojima se ona povrijeđuju, ali i da su svjesni svojih obaveza i odgovornosti.

Na poziv mladih savjetnika, radionici je prisustvovala predstavnica Ombudsmana za djecu iz kancelarija Foča Dragica Radović, koja je u svom obraćanju prisutne učenike upoznala s načinom rada Institucije, i izrazila zadovoljstvo uspješnom saradnjom mladih savjetnika sa Ombudsmanom za djecu Republike Srpske.