DJECA SU REKLA

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srednjoškolski centar Foča proslavio je svoj praznik, Dan škole.
Tim povodom u školskom amfiteatru okupili su se učenici, profesori i njihovi gosti da, uz prigodan program koji su pripremili srednjoškolci, obilježe ovaj dan.

Učenike i goste pozdravila je direktorica Borka Kovač, koja je u tradicionalnoj besjedi i učenike i goste podsjetila na važna događanja u radu ove  vaspitno-obrazovne ustanove, na uspjehe učenika koji su svojim učešćem na brojnim opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima osvajali brojne nagrade i na taj način dopinijeli afirmaciji škole, a učenicima završnih razreda-maturantima zaželjela je uspjeh u nastavku njihovog školovanja. 

Prisutni su imali priliku da uživaju u scenama iz "Ministarke" u izvedbi dramske sekcije, kazivanju fragmenata iz Andrićevog "Ex Ponta" u interpretaciji učenice Maje Čančar, kao i recitacijama i  muzičkim numerama koje su izveli učenici ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Tradicionalno, najboljim učenicima škole dodijeljene su nagrade za uspjeh u školskom takmičenju iz matematike i informatike. A nagrade su dodijeljene i najuspješnijim članovima Savjeta učenika, za doprinos u radu Savjeta, ostvarivanju prava učenika i afirmaciji škole.

Dodijeljene su i zahvalnice institucijama i ustanovama za uspješnu saradnju sa školom. Jedna od njih dodijeljena je i Ombudsmanu za djecu RS, kancelarija u Foči, za uspješnu saradnju sa Srednjoškolskim centrom u promociji prava učenika.