DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Svake godine širom Republike u osnovnim i srednjim školama 27. januara organizuju se brojne manifestacije povodom obilježavanja Dana Svetog Save - prvog srpskog prosvjetitelja. Tim povodom zamjenica ombudsmana za djecu posjetila je Gimnaziju Banja Luka.

Svake godine u banjalučkoj Gimnaziji se povodom Savindana organizuje Akademija koja je povod da učenici, profesori i uprava škole otvore vrata brojnim zvanicama i pokažu kako mladi u duhu tradicije, a u skladu s novim vremenom stiču znanja i razvijaju svoje talente.

Ove godine su uz prigodan kulturno umjetnički program prglašeni pobjednici školskog takmičenja u besjedništvu, a štampana je i zbirka koja sadrži 15 najljepših svetosavskih besjeda učenika Gimnazije Banja Luka.

Na svečanoj akademiji promivisan je sajt Gimnazije Banja Luka, koji su kreirali njeni bivši učenici i ovom prilikom poklonili učenicima i nastavnom osoblju škole. Prisutni su se složili da je sajt urađen vrlo kvalitetno, uz nadu da će on dodatno motivisati učenike i nastavnike i biti dobar izvor informacija za sve koji ga budu posjećivali.