DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

U okviru obilježavanja 20 novembra, Međunarodnog dana djeteta, predstavnici Ombudsmana za djecu iz kancelarije Doboj i predstavnik Udruženja građana Centar za promociju evropskih vrijednosti „Europlus" iz Doboja posjetili su Gimnaziju sa tehničkim školama u Derventi i na skromnoj manifestaciji zajedno sa Savjetom učenika proglasili pobjednike konkursa za idejno rješenje plakata „Ti si moj drug" i konkursa za esej na temu „Ja kao srednjoškolac u EU".

Navedeni konkursi su, u okviru projekta „Europlus-a" bili raspisani za savjete učenika i učenike u deset srednjih škola na području dobojske regije. Učenici su ozbiljno shvatili zadatak, uložili su veliki trud i dostavili veliki broj radova u kojima su predstavili svoje viđenje i shvatanje navedenih tema.

Najbolje idejno rješenje plakata na temu „Ti si moj drug" uradili su članovi Savjeta učenika Gimnazije sa tehničkim školama iz Dervente, a prvo mjesto za esej na temu „Ja kao srednjoškolac u EU" podijelili su Saša Trivić, učenik SŠC „NikolaTesla" iz Šamca i Slaven Dimitrić, učenik Gimnazije iz Dervente. Pobjednicima su dodijeljene skromne nagrade, a radovi koji su proglašeni najboljim biće dostavljeni školama koje su učestvovale na konkursu.