DJECA SU REKLA

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Ombudsman za djecu  Republike Srpske dobio je poziv od Omladinskog savjeta RS da proslijedi mladim ljudima informacije o projektu "Ministar na jedan dan". Projekat realizuje Omladinski savjet Republike Srpske. Visoki pokrovitelj projekta je predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić, pokrovitelj je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, dok je generalni medijski pokrovitelj Radio-televizija Republike Srpske.

Mladi savjetnici ombudsmana za djecu u skladu sa svojim interesovanjima prijavili su svoje učešće, a iz Ombudsmana za djecu su dobili i odgovarajuće preporuke.

Četiri naša mlada savjetnika izabrana su u Vladu "na jedan dan".

Dejan Tatić iz Doboja 28.oktobra biće ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Ratko Savić iz Gradiške ministar nauke i tehnologije, a u kabinetu predsjednika Vlade biće mlade savjetnice Jovana Komljenović iz Banjaluke i Isidora Vuković iz Gradiške.

Ovo je odlična prilika da mladi ljudi u ulozi resornih ministara osjete svu odgovornost ove funkcije, probleme sagledaju s druge strane i na tematskoj sjednici Vlade iznesu svoje mišljenje o svim oblastima života.