DJECA SU REKLA

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Projekat socijalizacija djece u Republici Srpskoj  izuzetno je važan prije svega za djecu kojima je namjenjen, ali i za njihove porodice i društvo u cjelini.

Projekat je namijenjen djeci i njihovoj socijalizaciji, djeca u Kumbor dolaze po različitim osnovama, iz različitih opština, sa različitim očekivanjima, ali svi iz Kumbora odlaze zadovoljni što su bili i sa očekivanjem da će doći ponovo.

Ova godina je posebno važana jer je 10 godina njenog uspješnog djelovanja, a djeca su imala priliku da Predsjednika Republike Srpske upoznaju sa svim onim što projekat za njih znači, da iznesu svoje utiske, svoja znanja, da se pohvale onim što su naučili.

Predsjednik Republike je, izražavajući svoje zadovoljstvo što je posjetio odmaralište u kome je za proteklih 10 godina boravilo preko 15 000 djece iz Republike Srpske, djeci  uručio poklone i potvrdio  opredjeljenost da se ovakvi i slični projekti  moraju ne samo održavati, u interesu djece, već da se stalno mora raditi na njihovom jačanju.

Djeca su uz prigodan program, Predsjedniku Republike, ministru zdravlja i socijalne zaštite i ombudsmanu za djecu uručili zahvalnice i slike-radovi djece koja su na ljetovanju.