DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske već četvrtu godinu organizuje prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate u republičkim takmičenjima.

Prema riječima ministra prosvjete, gdina Antona Kasipovića ovo je najljepši dan za sve nas, jer su na jednom mjestu predstavljeni i nagrađeni najbolji, 400 učenika, najboljih u brojnim takmičenjima koje Ministarstvo organizuje. Pored ministra prosvjete i kulture RS gdina Antona Kasipovića, pobjednicima je čestitao i predsjednik Vlade gdin Aleksandar Džombić. Zbog spriječenosti da prisustvuje ovom događaju, predsjednik NS RS gdin Igor Radojičić uputio je čestitku nagrađenima. Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS prepoznalo je važnost i dalo svoj doprinos u organizovanju ove manifestacije. Pet učenika, višestrukih pobjednika na takmičenju iz oblasti matematike i fizike dobili su nagradu predsjednika Republike.

I ovaj prijem dokaz je da su prepoznati najbolji, što je jako važno i na čemu svi zajedno moramo raditi. Najbolji učenici, nastavnici, škole, školska odjeljenja moraju biti prepoznati kao dobar primjer, jer to zaista zaslužuju.