DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Predstavnici Ombudsmana za djecu RS prisustvovali su konferenciji Evropski Dijalog o Upravljanju Internetom (EURODIG) u Beogradu 30-31 maja 2011. godine. Konferencija je evropski doprinos Medjunarodnom forumu o upravljanju koji vode Ujedinjene nacije.

Na konferenciji se govorilo o uticaju upravljanja internetom na naše živote iz evropske perspektive, o novim internet resursima, internet pismenosti, bezbjednosti djece na internetu, društvenim mrežama kao i o sigurnosti cyber prostora, te zaštiti podataka na internetu. Naglašena je potreba usklađivanja odnosnih zakonskih regulativa u Evropi kroz razmjenu iskustava svih evropskih zemalja, a naposljetku svrha konferencije i jeste bila dijalog, razmjena iskustava i sinhronizovanje budućih aktivnosti i stanovišta svih država Evrope.

Na konferenciji je prisustvovalo oko 300 predstavnika vlada, regulatornih agencija, civilnog sektora iz brojnih evropskih država kao i predstavnici Savjeta Evrope, Evropske Unije, Microsoft-a, Google-a i drugih relevantnih organizacija i preduzeća.