DJECA SU REKLA

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Dana 8. februara 2011.godine u 12.00h, u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Banjaluci biće promovisana web stranica www.djecanainternetu.org i prvi put će se obilježiti na ovaj način Dan bezbjednog interneta u Republici Srpskoj.

Svake godine, širom svijeta, drugi dan, druge nedjelje, drugog mjeseca u godini obilježava se kao Dan bezbjednog interneta, sa ciljem promovisanja bezbjednog i odgovornog korišćenja interneta i mobilne telefonije, posebno među djecom i mladima.

Dan bezbjednog interneta obilježava se od 2004. godine. Svake godine sa novom temom. Ove godine Dan se obilježava pod motom "To je više od igre, to je tvoj život".

Institucija Ombudsmana za djecu i Agencija za informaciono društvo pokrenuli su inicijativu za uspostavljanje posebne web stranice o prednostima i rizicima interneta, opasnostima i zaštiti djece. Stranica je namijenjena prije svega djeci, ali i roditeljima i nastavnicima. Uz izradu web stranice štampan je i prigodan vodič za djecu, roditelje i nastavnike-Kako zaštiti djecu na internetu. Uz podršku profesora sa fakulteta, web stranica i brošura urađeni su sa namjerom preventivnog i edukativnog djelovanja, ali i reagovanja u situaciji kad je problem nastao.